U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Mechanische ventilatie en airco

Gepost 2019/12/13

Mechanische ventilatie is belangrijk in Vogeldorp om vocht- en schimmelproblemen te voorkomen. Tijdens de renovatie in 2002 is mechanische ventilatie aangelegd. De motoren zijn nu dus meer dan 15 jaar oud en naderen het einde van hun levensduur. Dit merk je doordat ze vaak meer geluid gaan maken.

Huurders kunnen vervanging van de motor aanvragen bij De Key. Eigenaren moeten de motor zelf vervangen. De oude ventilatoren zijn van het merk Stork. Het storkterrein lag immers om de hoek van Vogeldorp. Hier vind je informatie over nieuwe Stork ventilatoren:

 
 
 
Het kan soms goed warm worden in Vogeldorp. Sommige Vogeldorpers overwegen de aanschaf van een airco. Er mogen echter geen gaten in de gevel aangebracht worden om lucht aan te zuigen of af te voeren. Ook is het plaatsen van een ventilatorunit aan de gevel verboden. Gelukkig staat de techniek niet stil en sinds een jaar is er een alternatief op de markt dat op water in plaats van lucht werkt. Vorig jaar is deze aico in een woning geïnstalleerd en hier zijn goede ervaringen mee opgedaan tijdens de hete zomernachten. Klik hier voor meer informatie: