U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Wibaut in zijn werkkamer, 1926, bron: Beeldbank Stadsachief. 

 

Vogeldorp helpt elkaar

Buurtvergadering Verenigd Vogeldorp 4 maart

Gepost 2020/02/23

Alle Vogeldorpers zijn uitgenodigd voor een buurtvergadering van Verenigd Vogeldorp op 4 maart om 20:00 uur in de Wiekslag (BSO Kidsplanet), Zesde Vogelstraat 17. 

Agenda (onder voorbehoud): 

- oproep, Vogeldorpers gezocht: kom Verenigd Vogeldorp versterken! Help bijvoorbeeld met website onderhouden, naamsbekendheid vergroten (pr), in het feestcomité of als notulist etc. 

- update overleg met De Key over complexplan en flexcontracten

- huurdersparticipatie in de VvE 

- Vogeldorp aangemerkt als ontwikkelbuurt

- bewonersenquete 

- update bouwterrein Van Gelder 

- wat verder ter tafel komt 

Lees de rest van deze post »

Nieuwjaarsborrel

Regengoot poort Zamenhofstraat

Gepost 2019/12/13

Wie tijdens regen onder de poort van de Derde Vogelstraat met de Zamenhofstraat doorfietste, kreeg een flinke straal regenwater op zijn hoofd. De regenwaterafvoer ontbrak namelijk. De VVE heeft dit hersteld.

Lees de rest van deze post »

Egeltjes

Gepost 2019/12/13

Vogeldorp heeft een rijke flora en fauna. Deze zomer en herfst worden er weer volop egeltjes gesignaleerd, zoals hier bij Museum Amsterdam Noord: 

Lees de rest van deze post »

Lekkage dakkapellen

Gepost 2019/12/13

Door een ontwerpfout lekken sommige dakkapellen bij harde wind en regen. Beheerder Skymark heeft nu een goede oplossing gevonden die door de wijkbeheerder uitgevoerd kan worden. Helaas zijn er geen meldingen binnengekomen terwijl mensen wel last van lekkages hebben. Dus heb je lekkage, meldt dit dan bij Skymark via Twinq (eigenaren) of De Key (huurders)!

Lees de rest van deze post »

Parkeeroverlast

Gepost 2019/12/13

Parkeren kan in Vogeldorp, maar dan wel op een eerlijke manier. Deze automobilist parkeerde dagelijks in Vogeldorp en plakte zijn kenteken af tegen de scanauto's. Vindingrijk maar niet sociaal.

Het bevoegd gezag heeft de bestuurder hierop aangesproken en sindsdien is de auto niet meer gesignaleerd in Vogeldorp.

Lees de rest van deze post »

Mechanische ventilatie en airco

Gepost 2019/12/13

Mechanische ventilatie is belangrijk in Vogeldorp om vocht- en schimmelproblemen te voorkomen. Tijdens de renovatie in 2002 is mechanische ventilatie aangelegd. De motoren zijn nu dus meer dan 15 jaar oud en naderen het einde van hun levensduur. Dit merk je doordat ze vaak meer geluid gaan maken.

Huurders kunnen vervanging van de motor aanvragen bij De Key. Eigenaren moeten de motor zelf vervangen. De oude ventilatoren zijn van het merk Stork. Het storkterrein lag immers om de hoek van Vogeldorp. Hier vind je informatie over nieuwe Stork ventilatoren:

 
 
 
Het kan soms goed warm worden in Vogeldorp. Sommige Vogeldorpers overwegen de aanschaf van een airco. Er mogen echter geen gaten in de gevel aangebracht worden om lucht aan te zuigen of af te voeren. Ook is het plaatsen van een ventilatorunit aan de gevel verboden. Gelukkig staat de techniek niet stil en sinds een jaar is er een alternatief op de markt dat op water in plaats van lucht werkt. Vorig jaar is deze aico in een woning geïnstalleerd en hier zijn goede ervaringen mee opgedaan tijdens de hete zomernachten. Klik hier voor meer informatie: 
 
Lees de rest van deze post »

Lood in drinkwater

Gepost 2019/12/13

In Vogeldorp is onrust ontstaan nadat bekend werd dat drinkwater in woningen van Ymere te hoge loodconcentraties bevat. De Key heeft onderzoek gedaan en geconcludeerd dat de loden leidingen in Vogeldorp rond 1970 zijn vervangen. Ook bij de renovatie in 2002 zijn geen loden leidingen aangetroffen. Daarmee is het risico op te hoge loodconcentraties zeer klein maar niet geheel uit te sluiten. Het bestuur van VVE Vogeldorp heeft de kwestie daarom aan de leden voorgelegd. De leden hebben besloten dat dit risico acceptabel is en dat geen drinkwatertesten worden uitgevoerd. Mochten bewoners absolute zekerheid willen hebben, dan raad het bestuur hen aan zelf het drinkwater te laten testen. Een goed bedrijf daarvoor met scherpe tarieven is c-mark. (www.c-mark.nl). 

 
De GGD Amsterdam raadt de volgende bedrijven aan:
Lees de rest van deze post »

AirBnb niet toegestaan in Vogeldorp

Gepost 2019/12/13

De VVE heeft in het verleden besloten dat shortstay verhuur in Vogeldorp niet is toegestaan. Beheerder Skymark heeft eigenaren die via Airbnb verhuurden inmiddels aangeschreven. De meeste eigenaren hebben hier snel gehoor aan gegeven. Met één eigenaar loopt het gesprek nog.

 
Dit besluit van de VvE gaat boven de gemeentelijke bepaling dat eigenaren maximaal 30 dagen hun woning op basis van shortstay mogen verhuren. Shortstay is in Vogeldorp dus helemaal niet toegestaan.
 
Lees de rest van deze post »